jeudi 3 mars 2011

Türkistan Birliği bayrağı

Merhaba kardeşlerim,

Bayrak nedir arkadaşlar ? bir bayrağın anlamı nedir ? bence bir bayrak toplumu, milleti, o milletin geçmişini temsil etmektedir. Bayrak, geleceğe ışık tutmaktır. Türk milletinde milleti temsil etmenin tek yolu Tamgalardır. Millet değil de daha doğrusu bir toplumu temsil etmedir bizim Atalarımızda. 

Her neyse, bugün ki anlatmak istediğim konu şu, Ağustos 2006 yılında Türk milleti adına bir bayrak tasarlamıştım. O bayrak çok büyük bir yankı buldu ve artık bir sembol haline gelmiştir diye düşünüyorum.

Bayrağımız diyebileceğimiz şanlı ak bayrağımızın anlatımı şöyle :

 
İlk olarak zeminden bahsedeyim. Fonun açık mavi ve türkuvaza kaçması, Türklüğün rengi olan Gök mavisini anımsıyor. Mavi, şamanizmi yani Türklerin ilk dinlerini temsil ediyordur. Bayrakta bulunan mavi Gök Tanrı'yı temsil ediyor, Türklerin Atası.

Sembollerden yarım beyaz güneş bulunmaktadır. Bu güneş, zeminin renginden olan tam ayın arkasında bulunuyor ve o ay güneşi saklıyor. Güneşi saklaması Batılılara karşı direnişi temsil etmektedir.

Bozkurt kafası Göktürk bayrağında bulunan ve bütün Türk aleminin Ataları olarak bilinen ilk Türk adını kullanan toplumun sembolünü geri almaktadır. Bozkurt'un sağ bakması şöyle açıklıyorum :




Bozkurt'a bakan 7 yıldız, 7 bağımsız Türk devletlerini temsil ediyor. Bozkurt'a bakmaları, Türkçülüğü yaşatmaları, kardeşliği, Türk geçmişini, gücünü, kültürünü unutmama adınadır. Bozkurt'un yıldızlara bakması, aslında Türkçülüğün ana hedefi Türkistan Birliği olması.

1 commentaire:

  1. Kardeşim öncelikle selam sana! Ne kadar güzel güzel bir bayrak ve ne kadar yüce bir ülkü.Bayrak bahsettiğiniz gibi bizcede çok güzel bulundu ve sembol olarak aldık.Irkımız için yapacaklarımız devam edecek...

    RépondreSupprimer